tisdag 31 januari 2012

Fröbröd lchf

Ännu ett gott fröbröd, mycket godare än jag någonsin kunnat tro
 att ett bröd kan bli som nästan bara består av frön.
Receptet har jag hittat i en Lchf-recepttidning.
Nu äter jag inte bröd varje dag, men ibland är det så gott
 att få äta en macka till kaffet.
Med mycket pålägg blir det nästan en hel måltid, som mättar bra:)



FRÖBRÖD

1 plåt

5 ägg
2,5 dl solrosfrön
2,5 dl sesamfrön
2,5 dl krossade linfrön
2 dl hackade valnötter
0,5 dl pumpafrön
1 tsk salt

1. Sätt ugnen på 190 grader
2. Vispa äggen och blanda ner resten av ingredienserna.
3. Bred ut smeten på bakpapperklädd plåt, den fyller hela plåten.
4. Grädda mitt i ugnen i 190 grader i 10 - 15 minuter.
5. Låt svalna något och skär sedan i rutor.

Går mycket bra att frysa in bitarna.
Frömängderna kan varieras och ändras, beroende på vad du gillar,
men den sammanlagda mängden måste stämma med receptet.
Mycket gott med många olika sorters pålägg.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar